Gyógymasszázzsal kiváló eredmények érhetőek el reumás betegségek esetén, neurológiai betegségeknél, valamint belgyógyászati betegségeknél.

  • Reumás betegségek:  E betegségnél fellépő fájdalom és a szöveti elváltozások jól befolyásolhatók masszírozással.A nagy ízületek arthrózisánál gyakran csak a masszírozással érünk el hosszabb távú fájdalomcsillapítást
  • Neurológiai betegségek:  A perifériás bénulás kezelése kiemelhető. A masszázs érintett izomzat atrófiájának és az egészséges oldal kontraktúrájának, feszességének megelőzésében segít.
  • Belgyógyászati betegségek: szívbetegségek esetén a masszírozás hatására élénkülő perifériás keringés tehermentesíti a szívet. Hipertónia esetén a görcsösen feszült izomrészek fellazításával a mechanikai inger hatására kitágulnak  a perifériás arteriolák, így csökken a vérnyomás, és az általa kiváltott egyéb panaszok (fejfájás, szédülés, stb).

A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

A gyógymasszázs mindenki számára igénybe vehető kezelés. Egészséges emberek számára is, hiszen a gyógymasszázs az általános jó közérzetet is biztosítja, illetve teljesítményünket, koncentráló képességünket is növeli.